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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoDEGRASSI, G.; CARPENTIERI-PIPOLO, V. Bacterial endophytes associated to crops: novel practices for sustainable agriculture. Advances in Biochemistry and Biotechnology, v. 5, p. 1099, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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2.Imagem marcado/desmarcadoDEGRASSI, G.; CARPENTIERI-PIPOLO, V. Biological control of fusarium head blight by bacterial endophytes and reduction of deoxynivalenol in wheat. Advances in Biochemistry and Biotechnology, v. 5, p. 10103, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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3.Imagem marcado/desmarcadoDEGRASSI, G.; MICCOLI, P.; STEFANELLI, G. Use of bacillus thuringiensis-based products on soybean in Brasil. In: INTERNATIONAL COLLOQUIUM ON INVERTEBRATE PATHOLOGY AND MICROBIAL CONTROL, 5.; ANNUAL MEETING OF THE SOCIETY FOR INVERTEBRATE PATHOLOGY, 23., 1990, Adelaide. Proceedings and Abstracts... [Adelaide: Society for Invertebrate Pathology], p. 248, 1990.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCARPENTIERI-PIPOLO, V.; LOPES, K. B. de A.; DEGRASSI, G. Phenotypic and genotypic characterization of endophytic bacteria associated with transgenic and non-transgenic soybean plants. Archives of Microbiology, v. 201, p. 1029-1045, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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5.Imagem marcado/desmarcadoDIMKIĆ, I.; BHARDWAJ, V.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.; KUZMANOVIĆ, N.; DEGRASSI, G. The chitinolytic activity of the Curtobacterium sp. isolated from field-grown soybean and analysis of its genome sequence. Plos One, v. 16, n.11, e0259465 Jan. 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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6.Imagem marcado/desmarcadoCARPENTIERI-PIPOLO, V.; LOPES, K. B. de A. L.; DEGRASSI, G. Phenotypic and genotypic characterization of endophytic bacteria associated with transgenic and non-transgenic soybean plants. Archives of Microbiology, N. 201, P. 1029-1045, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCARPENTIERI-PIPOLO, V.; BARRETO, T. P.; SILVA, D. A. da; ABDELNOOR, R. V.; MARIN, S. R. R.; DEGRASSI, G. Soybean improvement for lipoxygenase-free by simple sequence repeat (SSR) markers selection. Journal of Botanical Research, v. 3, n.1, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo.

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8.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, S. G. H. de; SANTOS, T. B. dos; DOMINGUES, D. S.; BERNADAC, A.; BOUZAYEN, M.; PEREIRA, L. F. P.; DEGRASSI, G.; CARPENTIERI-PIPOLO, V. Identification, structure analyses and expression pattern of the ERF transcription factor family in coffea arabica. Journal of Botanical Research, v. 3, n.1, Jan. 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Trigo.

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9.Imagem marcado/desmarcadoCARPENTIERI-PIPOLO, V.; HUNGRIA, M.; NOGUEIRA, M. A.; DEGRASSI, G.; LOPES, K. B. A.; ORO, T. H.; PAGLIOSA, E. S.; HOSHINO, R. T.; SCHNITZER, J. A. Caracterização fenotípica de bactérias endofíticas isoladas de cultivares de soja transgênica e convencional. In: REUNIÃO DE PESQUISA DE SOJA, 34., 2014, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2014. p. 184-186.

Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo.

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10.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, K. B. de A.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.; FIRA, D.; BALATTI, P. A.; LOPEZ, S. M. Y.; ORO, T. H.; PAGLIOSA, E. S.; DEGRASSI, G. Screening of bacterial endophytes as potential biocontrol agents against soybean diseases. Journal of Applied Microbiology, v. 125, n. 5, p. 1466-1481, Nov. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  26/11/2020
Data da última atualização:  08/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  DEGRASSI, G.; CARPENTIERI-PIPOLO, V.
Afiliação:  GIULIANO DEGRASSI, 1Industrial Biotechnology Group, International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology (ICGEB), Parque Tecnológico Miguelete, San Martín, Buenos Aires, República Argentina; VALERIA CARPENTIERI PIPOLO, CNPT.
Título:  Bacterial endophytes associated to crops: novel practices for sustainable agriculture.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Advances in Biochemistry and Biotechnology, v. 5, p. 1099, 2020.
DOI:  10.29011/2574-7258.001099
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  For many decades, rhizosphere bacteria have been studied for their potential to promote crop growth and control certain pathogens. Compared to the studies conducted, there are relatively few examples of microbial inoculants based on rhizosphere bacteria that have had commercial success, mainly due to the strong competition present in the rhizosphere. In the last twenty years, studies on endophytes have multiplied, also and above all as a possible alternative to rhizobacteria, for the development of microbial inoculants capable of replacing some agrochemicals and reducing the environmental impact of agronomic management of crops. This minireview summarizes the most important characteristics and qualities of endophytic bacteria and describes the path that can be followed to identify and deepen the knowledge of candidates suitable for the development of microbial inoculants. The nature of endophytes requires careful isolation methods; the growth promotion potential can be identified by evaluating some traits-related phenotypes and metabolic capacities; relations with the host plant and capacity of colonization, the influence of the external environment and sensitivity to agronomic practices are pivotal factors in establishing the endophytic population in the different parts of the plant. All of this must be taken into consideration in selecting the most promising endophytes for field trials.
Palavras-Chave:  Bacterial endophytes; Microbial inoculants; Plant growth promoting bacteria; Plantbacteria interactions.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218283/1/ABIO-199-Endophytes-associated-with-plants-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
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